Wie ben ik?

Laura Passet

Ik ben Laura Passet. Ik heb een groot deel van mijn werkzame leven in de gezondheidszorg gewerkt. In 2006 ben ik mij gaan omscholen tot Integratief Kindertherapeut. Er is natuurlijk altijd een reden waardoor ik uiteindelijk besloot van beroep te veranderen. Ik kwam in een situatie terecht waarvan ik merkte dat veel kinderen in omstandigheden zaten waar zijzelf geen invloed op hadden maar wat wel grote gevolgen kon hebben voor hun ontwikkeling. Wat ging er in hen om? Wat maakt waarom kinderen doen zoals ze doen? Hoe kijken zij naar de wereld en wat kan ik hieraan bijdragen? Ik heb het altijd al leuk gevonden om met kinderen te werken en dus ging ik op zoek. In de visie van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie vond ik de aansluiting die ik nodig had om de turn te maken.

Sinds 2010 werk in met kinderen als gediplomeerd Integratief kindertherapeut. En sinds kort werk ik in de broedplaats van Vinkeveen waar ik nu mijn praktijkruimte huur. Het is een fijne plek om mijn vak uit te voeren.

Het werken met kinderen is mijn grote passie. Het belang van kinderen staat op de eerste plaats, dit lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Het is een continue proces met de belangrijke vraag…”wat heeft dit kind nodig” om zich weer fijn of prettig te voelen, en “wat heeft dit kind” nodig om weer grond onder de voeten te voelen, en wat kunnen ouders en andere belangrijke personen zoals leerkrachten hieraan bijdragen. Ieder kind is anders, bevindt zich in andere omstandigheden, heeft andere ouders, een andere visie, etc. Ik heb geen protocol, omdat ieder kind een eigen behandeling verdient.

Ook mijn eigen ontwikkeling is een proces, ik leer iedere dag weer nieuwe dingen omdat het leven iedere dag anders is. Daarnaast volg ik studies en bijscholingen om mijn kennis te vergroten. Ik heb een vaste supervisor die mij scherp houdt in mijn vak én mijn ontwikkeling. Ik heb fijne collega’s en fijne intervisiegenoten die niet bang zijn om te confronteren, want er is één belang in mijn werk als integratief kindertherapeut, en dat is die van het KIND!

Ik heb inmiddels al enige diploma’s op zak….en natuurlijk bieden zij houvast in mijn kennis en kunde.

Maar waar het in mijn vak echt om gaat is het contact kunnen maken met het kind. Het kunnen waarmaken dat je betrouwbaar bent. Duidelijk zijn, dat geeft houvast. Geen oordelen en veroordelen, er is geen goed of fout. Maar waar heb je invloed op en waarop niet. De problemen zijn divers en hebben altijd een oorzaak of een aanleiding. Maar iedereen heeft een goede reden waarom hij of zij doet. Autonomie versterken waardoor de mogelijkheden die je hebt vergroten, sterker worden van binnenuit! Dat geeft KRACHT!