Wat kan ik bieden?

Ieder mens(je) draagt een rugzak met zich mee met ervaringen en kennis. Wat er in je rugzak(je) zit, bepaald hoe je met situaties en problemen omgaat. Ik vind het een uitdaging om te onderzoeken hoe die rugzak eruit ziet en een bijdrage te leveren om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om de huidige problematiek op te lossen. Dit heeft een positieve uitwerking op de persoonlijke ontwikkeling van ouders én kind.

Mijn uitgangspunt voor de therapie is, dat ik ervan uitga dat alle kinderen een hele goede reden hebben waarom ze doen zoals ze doen en waarom ze zich, vaak een periode, niet prettig voelen. Dit schept vertrouwen bij een kind en dit is nodig voor een meest haalbare resultaat. Daarnaast zet ik al mijn kennis en vaardigheden in om het kind en ouders weer op de goede weg te helpen.

Ik werk volgens de methode integratieve kinder-jeugdtherapie. Ik volg regelmatig bijscholingen op alle gebieden die met het kind en gezin te maken hebben. Omdat ik ben aangesloten bij de VvvK word ik vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er wordt ook van mijn beroepsvereniging verwacht dat ik de kwaliteit kan bieden waarvoor zij staat. Ieder jaar moet ik me weer opnieuw laten registreren en aan alle eisen voldoen om dit mogelijk te maken.

Ik ben een hardwerkende therapeut die staat voor haar werk. Ik ga samen met mijn cliƫnt op zoek naar wat hem of haar bezig houdt. Soms is dit duidelijk maar vaak ook niet. Iedereen heeft een goede rede waarom hij of zij doet zoals doet. Ook ouders! Daarom is het maatwerk om een kind of jeugdige te helpen met zijn of haar problematiek. Ouders kunnen ook bij mij terecht wanneer zij opvoedvragen hebben. Vooral als er sprake is van echtscheiding en rouw en verlies leven er veel vragen. Blijf vooral als ouder niet rondlopen en vraag hulp. Ook kan ik eventueel doorverwijzen naar andere hulpverleners.

Ook geef ik op verzoek oudertrainingen op maat, gericht op een specifieke hulpvraag. Maar ook ga ik in de toekomst trainingen ontwikkelen met een thema. Zoals echtscheiding, pesten, gevolgen van misbruik etc.